1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Ünye’nin tarihi Ünye Kumaşı ile canlanıyor

Ünye’nin tarihi Ünye Kumaşı ile canlanıyor

Enerji Günlüğü  - Ünye'nin yakın tarihinde el tezgâhlarında üretilen "Ünye Dokuması”, OMV’nin katkılarıyla Türk El Sanatları’na yeniden...

Ünye’nin tarihi Ünye Kumaşı ile canlanıyor

Enerji Günlüğü  - Ünye'nin yakın tarihinde el tezgâhlarında üretilen "Ünye Dokuması”, OMV’nin katkılarıyla Türk El Sanatları’na yeniden kazandırılıyor. OMV Samsun Elektrik tarafından Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi – Ünye Kumaşı Dokuma Evi’nin açılışı çerçevesinde ‘Ünye Dokuması Projesi’ne sağlanan dokuma tezgâhları ve dokuma ipleri, yöre kadınlarının Ünye dokumasına yeniden hayat vermelerini ve dokumalarını tüm Türkiye’ye ulaştırmalarını sağlayacak.

Açılışta konuşan OMV Samsun Elektrik Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, hem yerel bir el sanatına hem de kadınların çalışma hayatına kazandırılmasını mümkün kılan bir projeye katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

OMV Samsun Elektrik, Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nin başlattığı ve Ünye Kaymakamlığı tarafından da desteklenen ‘Ünye Dokuması Projesi’ kapsamında, Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ne (ÇATOM) sekiz adet dokuma tezgâhı ile ipek ve keten dokuma iplerinin alınmasını sağladı. Ünye Kaymakamlığı’nın tahsis ettiği üç katlı özel bir binada hizmet verecek olan Ünye ÇATOM Kumaşı Dokuma Evi’ne dahil olmak ve dokuma yapmak isteyen kadınlar, hem aile hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak ve ürünlerini tüm Türkiye’ye ulaştırabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler