1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ürdün daha küçük nükleer santraller kuracak

Ürdün daha küçük nükleer santraller kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya ortaklığı ile nükleer santral kuracak olan Ürdün daha küçük kapasiteli, daha ucuz ve çok işlevli nükleer reaktörler kurmaya...

Ürdün daha küçük nükleer santraller kuracak

Enerji Günlüğü - Rusya ortaklığı ile nükleer santral kuracak olan Ürdün daha küçük kapasiteli, daha ucuz ve çok işlevli nükleer reaktörler kurmaya karar verdi.

2015 yılında Ürdün Atom Enerjisi Komisyonu JAEC ile Rus Atom Enerjisi Kurumu Rosatom arasında imzalanan 10 milyar dolar bedelli 2000 MW kapasiteli 2 nükleer reaktör inşası anlaşmasında değişikliğe gidilecek. İki büyük reaktör yerine daha ufak ve az maliyetli bir model olan reaktör tipi SMR teknolojisi kullanılacak. 

Projenin mali külfetinin Ürdün için fazla olduğu açıklandı. Ufak reaktör tipi seçildi. Yeni modelde Rosatom yenilikçi teknolojisi ile SMR yapılması üzerine yoğunlaşıldı. SMR NPP teknolojisinin bir diğer avantajı reaktörlerin deniz suyunu tuzdan arındırma ve ısıtmada da kullanılabilecek olması. Ayrıca, Rusya ve Ürdün nükleer alanında insan kaynaklarının artması için halihazırda 100 Ürdünlünün Rusya Üniversitelerinde eğitimine başladı. 

Ürdün ve Rusya, Ürdün'de nükleer santralin inşa edilmesi için 10 milyar dolarlık anlaşmayı 2015 yılının ilk çeyreğinde imzalamıştı.

RUSYA ÜRDÜN'DE NÜKLEER SANTRAL KURACAK

ÜRDÜN NÜKLEER SANTRALİNE ONAY

Önceki ve Sonraki Haberler