1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Urfa Balıklıgöl'de elektrikli araçlar taşıma yapacak

Urfa Balıklıgöl'de elektrikli araçlar taşıma yapacak

Enerji Günlüğü –  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,  7 kilometrelik Balıklıgöl hattında yerli elektrikli taşıma araçlarını hizmete alacak. Şanlıurfa...

Urfa Balıklıgöl'de elektrikli araçlar taşıma yapacak

Enerji Günlüğü –  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,  7 kilometrelik Balıklıgöl hattında yerli elektrikli taşıma araçlarını hizmete alacak. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın açtığı troleybüs ihalesini de Bozankaya kazandı. Bozankaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için 24 metrelik troleybüsler üretecek. Araçlar 7 kilometrelik Balıklıgöl hattında Urfalılar’ı taşıyacak.

Bozankaya’nın Ankara’daki fabrikasında ürettiği elektrikli otobüslerin 20’si İzmir’de, 4 Eskişehir’de, 4 Konya’da toplu taşımada kullanılıyor, Elazığ için de 15 adet üretilecek.Malatya’da ise 22 adet Bozankaya markalı trambüsler hizmet veriyor. 

Şanlıurfa’nın en turistik bölgesinde toplu taşımada troleybüs de devreye girecek. Bozankaya, Şanlıurfa için 10 adet 24 metrelik troleybüs üretecek. Ayrıca güç temini, kataner, kontrol, sinyalizasyon, haberleşme ekipmanı ve idari binayı belediyeye teslim edecek.10 adet troleybüs aracı kısmi teslimat şeklinde Şanlıurfa’ya ulaştırılacak. 

Elektrikli araçlar, 7 kilometrelik Balıklıgöl hattı üzerinde günde ortalama 60 bin yolcu taşıyacak. Toplamda 330 gün sonra Bozankaya markalı troleybüsler Şanlıurfa’da vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler