1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Uşak RES GES destekli hibrit santrale dönüşecek

Uşak RES GES destekli hibrit santrale dönüşecek

Aydem tarafından işletilen Uşak’ın Banaz ilçesinde işlettiği RES’e yardımcı kaynak olarak GES kurulacak.

Uşak RES GES destekli hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Aydem, Uşak’ta işlettiği RES’e yardımcı kaynak olarak güneş enerjisi kullanacak. GES ilavesi ile birlikte Uşak RES hibrit santrale dönüşecek.

Aydem Yenilenebilir Enerji AŞ, Uşak’ın Banaz ilçesinde işlettiği rüzgar enerjisi santraline (RES) yardımcı kaynak olarak güneş enerjisi santrali (GES) kuracak. 82,15 MW mekanik güç (DC) ve 71,73 elektriksel güç (AC) ilavesi yapılacak GES ile birlikte Uşak RES hibrit santrale dönüşecek.

Aydem, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı konusunda gerçekleştireceği genel tevsi yatırım projesi için Yatırım Teşvik Belgesi müracaatında bulundu. Şirketin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı müracaat 07 Ağustos 2022 tarihinde onaylandı.

YATIRIM TUTARI EN YÜKSEK İKİNCİ PROJE

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aydem’in 651.161.675 lira tutarında yatırım projesi için 537066 sayılı Yatırım Teşvik Belgesi düzenledi. Aydem’in teşvik aldığı projenin; Haziran 2022 döneminde yatırım teşvik belgesi alan enerji projeleri arasında toplam yatırım tutarı en yüksek ikinci proje olduğu bildirildi. Şirket yatırım teşviki kapsamında KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyetinden yararlanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler