1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Uşak'ta bir yılda 3 bin 655 kilogram atık pil toplandı

Uşak'ta bir yılda 3 bin 655 kilogram atık pil toplandı

Uşak'ta bir yılda 3 bin 655 kilogram atık pil toplandıEnerji Günlüğü - Uşak Belediyesi’nin, düzenlediği atık pil toplama yarışması kapsamında...

Uşak'ta bir yılda 3 bin 655 kilogram atık pil toplandı

Uşak'ta bir yılda 3 bin 655 kilogram atık pil toplandı

Enerji Günlüğü - Uşak Belediyesi’nin, düzenlediği atık pil toplama yarışması kapsamında bir yılda il genelinde 3 bin 655 kilogram atık pil toplandı.

Uşak Belediyesi genç nesillerde çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla kentteki eğitim kurumlarına yönelik “Atık Pil Toplama Yarışması” düzenledi. Yarışmada 500 kg atık pil toplayarak üçüncü olan Uşak Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nun öğrencilerine, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal tarafından bisiklet hediye edildi.

ÇEVRECİ PROJELER HIZ KAZANDI

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, “Her sene yılbaşında bu yarışmayı başlatıyoruz. Uşak’ta 3 bin 655 kilogram civarında atık pil toplandı. Gazi Mustafa Kemal okulumuz da 500 kilogram pil toplayarak üçüncü oldu. Bizler de çocuklarımıza hediye olarak bisikletlerini getirdik. Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın çevre konusundaki hassasiyetleri şehrimizde meyvelerini veriyor.” dedi. Temiz bir gelecek için geri dönüşüme yönelik miniklerin bilinçlendirildiğini paylaşan Ünal, bu tarz projelerin hız kazandığını belirtti. Gerçekleştirdiği çevreci çalışmalarla şehrin çehresini değiştiren Uşak Belediyesi, Yeşil Uşak seferberliği kapsamında, Dikilitaş Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik bir park yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler