1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Uyar: Yenilenebilir enerji yatırımları yerinde sayıyor

Uyar: Yenilenebilir enerji yatırımları yerinde sayıyor

Enerji Günlüğü - Dünya Rüzgar Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, sınırsız yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip Türkiye'de...

Uyar: Yenilenebilir enerji yatırımları yerinde sayıyor

Enerji Günlüğü - Dünya Rüzgar Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, sınırsız yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip Türkiye'de yatırımların yerinde saydığını söyledi.

Türkiye'de yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarıyla tanınan ünya Rüzgar Enerji Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, yenilenebilir enerji konusunda sınırsız kaynaklara sahip Türkiye'nin neden hala dışa bağımlı olduğu sorusunu sordu.

Konvansiyonel enerji sistemleri kullanımı sebebiyle doğal kaynak sıkıntısı çeken Türkiye’nin yenilenebilir enerji dönüşümüyle dışa bağımlılıktan kurtulmasının mümkün olduğunu kaydeden Uyar, bununla birlikte yenilenebilir enerji yatırımlarının gereken performansı yakalayamadığını ve rüzgar ve güneş gibi kaynakların her gün boşa akarken Türkiye'nin enerjide daha da dışa bağımlı hale geldiğini ifade etti.

ÇED RAPORLARININ SAYGINLIĞI SORGULANIYOR

Uyar, dünyada birçok ülkede büyük itibar getiren bir unsur olan çevreci akımların da taleplerine yönelik alınan Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) raporlarının Türkiye'de saygınlıklarının sorgulandığını ifade etti.

Uyar, "Yabancı finans kuruluşları artık ÇED raporlarının saygınlığına inanmıyor ve herhangi bir projeye finansman bulmak yerli yatırımcı için git gide zorlaşıyor. Oysaki yenilenebilir enerji yatırımları en az maliyetli ancak en çok verimli yatırımlar olarak dikkat çekiyor" dedi. 

... 

Önceki ve Sonraki Haberler