1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Uzmanlar enerji fiyatlarının nereye gideceğini tartışıyor

Uzmanlar enerji fiyatlarının nereye gideceğini tartışıyor

Enerji Günlüğü - Dünyada ve Türkiye’de enerji fiyatlarında yaşanan hızlı artışların devamında sektörü ve enerji tüketicilerini neler bekliyor?

Uzmanlar enerji fiyatlarının nereye gideceğini tartışıyor

Enerji fiyatları nereye gidecek? Uzmanları dinleyin…  

Enerji Günlüğü - Dünyada ve Türkiye’de enerji fiyatlarında yaşanan hızlı artışların devamında sektörü ve enerji tüketicilerini neler bekliyor? Uzmanlar tartışıyor.

Geçtiğimiz hafta gündemin ilk sırasına yerleşen enerji darboğazı, sanayi başta olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkiledi. Küresel enerji piyasalarında rekor düzeylere çıkan enerji fiyatlarının ardından, Türkiye’de soğuk hava dalgasının neden olduğu talep artışına, İran’dan gelen doğalgazın kesilmesi de eklenince enerji kısıntıları ve kesintileri başgösterdi. Arz krizinin tekrarlanma endişesinin yanı sıra, enerji fiyatlarındaki artış da gerek hanelerde gerek işletmelerde kaygı yaratıyor. 

Türkiye yeşil dönüşüme hazırlanmaya çalışırken enerji arz güvenliğinde ve fiyatlarında ortaya çıkan bu krizin başlıca nedenleri neler, bu kriz nasıl çözülebilir, kısa ve orta vadedeki etkileri ne olacak? DÜNYA Gazetesi tarafından düzenlenen webinar’da sektörün önde gelen uzman isimleri ile bu sorulara cevap aranacak. 

2 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 11:00’de başlayacak webinar’a, son kesintilerden en çok etkilenen sanayi üreticilerini temsilen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü’nün yanı sıra BOTAŞ Eski Doğalgaz Daire Başkanı ve Enerji Günlüğü Köşe Yazarı Ali Arif Aktürk, TEPAV Kurucu Direktörü ve DÜNYA Gazetesi Köşe Yazarı Güven Sak ve GazDay Genel Müdürü Mehmet Doğan konuşmacı olarak katılacak. 

DÜNYA Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın moderasyonunda gerçekleşecek webinar’ı, kayıt yaptıran herkes izleyebilecek. Kayıt işlemi için https://webinar.dunya.com/account/Register linkine tıklamak yeterli.

Önceki ve Sonraki Haberler