1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Uzmanlardan İngiltere’ye mini reaktörlere destek önerisi

Uzmanlardan İngiltere’ye mini reaktörlere destek önerisi

Enerji Günlüğü - Enerji uzmanları İngiltere Hükümetinin açık deniz rüzgâr endüstrisinde olduğu gibi mini nükleer santrallerin geliştiricilerine sübvansiyon...

Uzmanlardan İngiltere’ye mini reaktörlere destek önerisi

Enerji Günlüğü - Enerji uzmanları İngiltere Hükümetinin açık deniz rüzgâr endüstrisinde olduğu gibi mini nükleer santrallerin geliştiricilerine sübvansiyon sağlamaları önerisinde bulundu. 

İngiltere uzmanları mini nükleer santraller için destek verdi. BEIS tarafından Ocak ayında küçük reaktör projelerine özel finansman için neyin gerekli olduğunu görüşmek üzere düzenlenen toplantıda bağımsız bir grup olan Uzman Finans Çalışma Grubu (EFWG) İngiltere hükümetine açık deniz rüzgar santrallerine verdiği teşviğin bir benzerini küçük modüler reaktörler (SMR'ler) için de vermesi tavsiyesinde bulundu. 

EFWG ayrıca, nükleer piyasayı ticari finansörler için cazip kılmak için açık deniz rüzgarında olduğu gibi riskleri paylaşmanın ve finansal kısıtlamaların üstesinden gelmenin etkili bir yolu olabilecek bir altyapı fonu oluşturulmasını da önerdi.

Bakanlar, bu önerileri ve Nükleer Sektör Anlaşması'nda belirlenen küçük modüler reaktörlerin (SMR'ler) için yeni çerçeveyi nasıl bilgilendirebileceklerini değerlendirecekler.

Genellikle 600 MW'tan daha az bir kapasiteye sahip olan SMR'lerin maliyetleri 100 milyon sterlin ile 2.3 milyar sterlin arasında değişiyor. Uzmanlar bu mini reaktörlerin 2030 yılına kadar teslim edilebileceğini kaydediyorlar.

2020 yılında eski ve çevreyi kirleten kömür yakıtlı elektrik santralleri kapatılacağından İngiltere hükümeti atmosferi kirletmeyecek temiz alternatif enerji kaynakları bulmaya odaklanmış durumda. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler