1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Uzun elektrik kesintilerinde tüketici tazminat alabilecek

Uzun elektrik kesintilerinde tüketici tazminat alabilecek

Enerji Günlüğü – Elektrik kesintisi günde 12 saati geçemeyecek, geçtiği taktirde 35 milyon elektrik abonesi tazminat alabilecek.Enerji Piyasası Düzenleme...

Uzun elektrik kesintilerinde tüketici tazminat alabilecek

Enerji Günlüğü – Elektrik kesintisi günde 12 saati geçemeyecek, geçtiği taktirde 35 milyon elektrik abonesi tazminat alabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik piyasası ile ilgili yönetmelikte değişikliğe giderek, “Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’ni yeniden düzenledi.

Buna göre, bildirilse bile günlük elektrik kesinti süresi 12 saati geçemeyecek. Bu sürenin aşılması durumunda konut aboneleri 50 lira, diğer aboneler ise 100 lira tazminat alabilecek.

SON ÖDEME TARİHİ ABONEYE EN AZ 10 GÜN ÖNCE BİLDİRİLECEK

Elektrik faturasının son ödeme tarihi aboneye en az 10 gün önce bildirilecek. Bu süreye uyulmaması durumunda faturanın sadece ana parası tahsil edilecek, gecikme faizi alınmayacak.

Ayrıca son dönemde tüketicilerden şikayet alan açma kapama yapılmadan bu bedelin tahsil edilmesi sorununa da çözüm getirecek bir düzenleme yapıldı. Buna göre, abonenin elektrikleri kesilmişse “kesme-bağlama” bedeli alınmayacak.

Müşteri hizmetlerince kaydedilen başvurunun sonucu talep edilmesi halinde 15 gün içinde aboneye iletilecek. Bu süre içinde sonucun iletilmemesi durumunda dağıtım şirketi konut abonesine 25 lira, diğer abonelere ise 50 lira ödeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler