1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vadeli elektrik işlemlerinin takas altyapısı hazır

Vadeli elektrik işlemlerinin takas altyapısı hazır

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) ile TAKASBANK arasında, Vadeli Elektrik Piyasası İşletme Protokolü imzalandı.

Vadeli elektrik işlemlerinin takas altyapısı hazır

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) ile TAKASBANK arasında, Vadeli Elektrik Piyasası İşletme Protokolü imzalandı. 

EPİAŞ, yıl sonunda açılması hedeflenen Vadeli Elektrik Piyasası’nın (VEP) altyapısını hazırlamaya yönelik yeni bir adım daha attı. Vadeli işlemlerin gerçekleştirilmesine yönelik olarak EPİAŞ ile TAKASBANK arasında bir protokol imzalandı. 

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu anlaşmanın imza töreninde yaptığı konuşmada “Enerji konusunda yaşanan gelişmelerle birlikte ülkemiz yeni ve bambaşka bir döneme girdi. Bizler de EPİAŞ olarak ülkemizin küresel bir güç olması amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda kısmetse bu senenin sonuna doğru Vadeli Elektrik Piyasamızı da açacağız. Bu nedenle TAKASBANK Genel Müdürü Gökhan Elibol ile imzalamakta olduğumuz Vadeli Elektrik Piyasası İşletme Protokolü de büyük önem arz etmektedir.  Sektörümüze ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler