1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Vakıfbank, iklim değişikliğinde liderlik seviyesinde

Vakıfbank, iklim değişikliğinde liderlik seviyesinde

VakıfBank, CDP İklim Değişikliği Programı’nda Global A Listesi’ne girerek ‘İklim Değişikliği’ ve ‘Su Güvenliği’ raporlarındaki notunu ‘Liderlik’ seviyesine yükseltti. 

Vakıfbank, iklim değişikliğinde liderlik seviyesinde

Enerji Günlüğü - Karbon Saydamlık Projesi'nin (CDP) İklim Değişikliği Programı’nda Global A Listesi’ne giren VakıfBank, “İklim Değişikliği” ve “Su Güvenliği” raporlarındaki notunu “Liderlik” seviyesine yükseltti. 

“SKORUMUZU 2 BASAMAK BİRDEN YÜKSELTTİK”

Kurumsal stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olarak gördükleri sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde tüm faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini kaydeden VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “İklim Değişikliği Programı’nda globalde 346 şirketin bulunduğu ‘Global A Liste’sinde’ yer almak bizim için gurur verici bir sonuç oldu. İklim Değişikliği Programı'ndaki bu üstün performansımızla; skorumuzu 2 basamak birden yükselterek A notuna (Liderlik) taşımış bulunmaktayız. ‘İklim Değişikliği’ eylem planlarımız kapsamında doğrudan ve dolaylı tüketimlerimizi yakından takip ediyor ve yönetiyoruz. Yaşanabilir bir dünya için çevresel etkilerimizi azaltıcı projeler geliştiriyoruz. Elektrik tüketimlerimizi yenilenebilir enerjiden sağlıyor; güneş enerji santrali ile tüketimimizi temiz enerjiden elde etmeyi hedefliyoruz. Çevreye duyarlı iklimlendirme, aydınlatma sistemleri ve enerji verimliliği projeleriyle çevresel etkilerimizi minimuma indiriyoruz. Tüm hizmet yerlerimizdeki operasyonlarımızda plastik tüketimini azaltıyor, yeni nesil teknolojiler ile kişi başı su tüketimimizi minimum seviyede tutarak doğal kaynaklarımızı korumaya özen gösteriyoruz. Sahip olduğumuz ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve Sıfır Atık Sertifikası ile çevre, enerji ve atık yönetimi performansımızın ISO standartlarında olduğumuzu kanıtlıyoruz” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler