1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. VakıfBank, Karbon Negatif kuruluş oldu

VakıfBank, Karbon Negatif kuruluş oldu

VakıfBank, 2019 yılı için hesaplanan sera gazı emisyonlarının fazlasını dengeleyerek Karbon Negatif kuruluş oldu.

VakıfBank, Karbon Negatif kuruluş oldu

Enerji Günlüğü - VakıfBank, 2019 yılı için hesaplanan sera gazı emisyonlarının fazlasını dengeleyerek Karbon Negatif kuruluş oldu.

2014 yılından itibaren BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yer alan VakıfBank, 2019 yılı için hesaplanmış tüm sera gazı emisyonlarından fazlasını dengeleyerek Karbon Negatif bir kuruluş oldu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PAYDAŞ EKOSİSTEM DEĞERLERİDİR”

Konuyla ilgili bilgi veren VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Onay Özkan, “Bizim için sürdürülebilirlik, tüm paydaş ekosistemimiz için kurduğumuz değerler zincirini ifade ediyor. 2014’ten beri BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeyiz. Uluslararası sürdürülebilirlik standartlarına uygun değişim dönüşümümüzü gerçekleştiriyor, performansımızı artırmaya çalışıyoruz. 2019 yılında hassas bir enerji ve emisyon yönetimi gerçekleştirerek karbon emisyonumuzu 53.413 tCO2e seviyesinde tutmayı başardık. ISO 14064 sertifikası ile doğrulanan bu miktarın karşılığı olarak, temiz enerji kaynaklarından üretilen ‘55.000 Doğrulanmış Karbon Birimi’ aldık ve tüm sera gazı emisyonlarından fazlasını dengeleyerek Karbon Negatif bir kuruluş olduk” dedi.

ÇALIŞAN BAŞINA ENERJİ TÜKETİMİ: 5,86 MWh/kişi

Çalışan başına enerji tüketimini 5,86 MWh/kişi düzeyine çektiklerini anlatan Muhammed Onay Özkan, şöyle devam etti, “Tüm faaliyetlerimizi sürdürülebilir bankacılık anlayışı içerisinde gerçekleştiriyoruz. Enerjiden kâğıt tasarrufuna tüm birimlerimizi bu standartlara uygun hale getiriyoruz. Bugüne kadar Genel Müdürlük dâhil 523 birimimizin standartlara uygunluğunu ISO 14001 belgesi ile tescil ettirdik. Çalışma alanlarımızı çevre dostu hale getirdik. Çalışan başına enerji tüketimimizi 5,86 MWh/kişi seviyesine düşürdük. Ayrıca 51,55 ton kâğıt tasarruf ettik ve böylelikle 1.300’den fazla ağacı kesilmekten kurtardık. Gönüllü olarak yaptığımız bu işlemle, karbon ayak izini silmekten öte, düşük emisyonlu ekonomiye geçişe ve aktörlerine destek verdik. Türkiye’deki kuruluşlara örnek ve öncü olmakla birlikte iklim değişiminin engellenmesine yönelik toplumsal farkındalığını da artırdık”.

KREDİ SÜREÇLERİNDE YEŞİL KRİTERLER

Kredi sağladıkları pek çok proje kapsamında uluslararası finans kuruluşları ile iş birliği içinde çalıştıklarını ifade eden Özkan, “Bu kuruluşlar aracılığıyla finansman sağladığımız projelerin yüksek etik, çevresel ve sosyal kriterleri karşılamasına dikkat ediyoruz. 2020 yılında, yine bunun gibi bir proje kapsamında kredi tahsis süreçlerinde çevresel ve sosyal risk yönetim sisteminin kurulmasına yönelik çalışmaları başlattık. Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi’nin kurulumunu yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler