1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Vakıflar boş arazilerinde güneş enerjisi üretecek

Vakıflar boş arazilerinde güneş enerjisi üretecek

Enerji Günlüğü - Vakıflar Genel Müdürlüğü, kendisine ait boş arazilerde güneş enerjisi üretmeye hazırlanıyor.Vakıflar Genel Müdürlüğü, ‘Vakıf...

Vakıflar boş arazilerinde güneş enerjisi üretecek

Enerji Günlüğü - Vakıflar Genel Müdürlüğü, kendisine ait boş arazilerde güneş enerjisi üretmeye hazırlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ‘Vakıf Enerji’ isimli bir şirket kurarak, İzmir, Karaman, Kayseri, Eskişehir’de bulunan kendisine ait boş arazilerde güneş enerjisi üreterek satmaya hazırlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Türkiye’nin güneş haritalarını çıkardıklarını, Vakıflar’a ait boş arazilerin, güneş enerjisi üretmek için kullanılmasının uygun olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Bakanlar Kurulu’nun çalışmayı onaylaması halinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak ‘Vakıf Enerji’ isimli bir şirket kuracaklarını belirten Ertem, şirketin de güneş enerjisi tesisi kurma çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Vakıflar Kanunu’na göre, vakıflar bünyesinde kurulacak bir şirketin Bakanlar Kurulu’nun iznine tabi tutulduğunu belirten Ertem, genel müdürlük olarak “Vakıf Enerji” için çalışmalarını yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde vakıflardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sunulacağını, Arınç’ın da projeyi Bakanlar Kurulu’na sunacağını söyledi.

Enerji alımında devlet garantisi olduğu için üretilen enerjinin satışı konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını söyleyen Ertem, “Bakanlar Kurulu’ndan olumsuz bir karar çıkması halinde ise araziler enerji üretimi için yatırımcılara kiralanabilecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler