1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Van Acil Sağlık Merkezi`nde elektrik hiç kesilmeyecek

Van Acil Sağlık Merkezi`nde elektrik hiç kesilmeyecek

Enerji Günlüğü - Ayetek Solar, Van Tuşba Gedikbulak Aile Sağlık Merkezi'nin elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için toplam 12 kW gücünde rüzgar ve...

Van Acil Sağlık Merkezi`nde elektrik hiç kesilmeyecek

Enerji Günlüğü - Ayetek Solar, Van Tuşba Gedikbulak Aile Sağlık Merkezi'nin elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için toplam 12 kW gücünde rüzgar ve güneş enerjisi kurulumu gerçekleştirdi.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Tuşba Gedikbulak Aile Sağlık Merkezi üzerine kurulan toplam 12 kW gücünde rüzgar ve güneş enerjisi sayesinde elektrik kesintilerinde sağlık hizmetleri devam edecek.

Şebekeden bağımsız olarak çalışan proje 9 kW güneş enerjisi ve 3 kW rüzgar enerjisi olmak üzere toplam 12 kW kurulu güce sahip.

AYETEK Solar kurucu ortağı Abdullah Özel,"Projede elektrik kesintilerinde sağlık hizmetlerinin devam etmesi ve Aile Sağlık Merkezinde kullanılan makine ve ekipmanların çalışmalarını sürdürmesi hedeflenmiştir. Aile Sağlık Merkezinde belirli ortam sıcaklıklarında muhafaza edilmesi gereken aşılar bulunmaktadır. Fakat elektrik kesintilerinden dolayı bu aşıların muhafazası son derece zorlu bir hal almaktaydı. AYETEK Solar olarak gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde artık bu zorluklar mazide kalmıştır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının insanların hayat kalitesini ne derecede artırabileceğinin çok güzel bir örneğini hayata geçirmekten son derece memnunuz." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler