1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Van Büyükşehir Belediyesi’nden biyogaz yatırımı

Van Büyükşehir Belediyesi’nden biyogaz yatırımı

Van’ın İpekyolu ilçesinde 3,12 MW kapasiteli Erçek Biyogaz Enerji Santrali (BES) kurulacak. Büyükşehir Belediyesi tesisi için 58 milyon TL yatırım yapacak.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden biyogaz yatırımı

Enerji Günlüğü - Van Büyükşehir Belediyesi, 58 milyon TL yatırımla hayvansal atıkları biyogaza dönüştüren bir tesis kuracak. 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van ili, İpekyolu İlçesi, Yalınağaç Mahallesinde 3,12 MW kapasiteli Erçek Biyogaz Enerji Santrali (BES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 58 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında kurulacak tesiste bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıkları anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanacak. Hammadde olarak büyükbaş hayvan atıı ve tavuk atığı kullanılacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve sıcak su üretimi için kullanılacak. 

Santralde her gün toplam 330 ton biyobozunur atık işlenecek ve yılda ortalama 7000 saat çalışarak elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektriğin tamamı enterkonnekte şebekeye verilecek. Tesis yan çıktılar olarak sıvı fermente ürün ve 86,2 ton/gün katı fermente ürün ile birlikte atık ısı da üretecek. Bu atık ısı ihtiyaca göre sıcak su veya buhar olarak kullanılabilecek. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler