1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Van`a 30 MW`lık Tüğsüs HES kurulacak

Van`a 30 MW`lık Tüğsüs HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Paksu Enerji, Van'da 29.4 MW'lık hidroelektrik santrali kurmayı planlıyor.Paksu Enerji A.Ş. tarafından Van'ın Bahçesaray ilçesinin yaklaşık...

Van`a 30 MW`lık Tüğsüs HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Paksu Enerji, Van'da 29.4 MW'lık hidroelektrik santrali kurmayı planlıyor.

Paksu Enerji A.Ş. tarafından Van'ın Bahçesaray ilçesinin yaklaşık 1 km güneyinde, Bahçesaray Deresi üzerinde 29.400 MW kurulu gücünde Tüğsüs Regülatörü, HES, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali Projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Proje bedeli 88.596.208 TL olarak belirlenen proje ile yılda 90,106 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Tüğsüs HES’te üretilecek bu elektriğin, projenin memba kısmında yine Paksu Enerji A.Ş. planlanan “Beşik Regülatörü ve HES (Kurulu Gücü 23,350 MWm/22,650 MWe) Projesi”kapsamında üretilecek enerji ile birlikte ortak nakil hattı ile Pervari HES’e ve oradan da ortakbir nakil hattı ile Alkumru Trafo Merkezi’ne iletilmesi planlanıyor. Bağlantının, toplam 75,00 km uzunluğundaki iletim hatları ile bağlanması hesaplanıyor.

PROJE 10 GÜN HALKIN GÖRÜŞÜNDE

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, proje ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabulü gerçekleştirildi.

Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler