1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Van`da 45 MW`lık GES kurulacak

Van`da 45 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Gün Güneş Enerjisi Elektrik, Van'ın Tuşba ilçesinde 45 MW'lık Arısu Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyor.Gün Güneş Enerjisi...

Van`da 45 MW`lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Gün Güneş Enerjisi Elektrik, Van'ın Tuşba ilçesinde 45 MW'lık Arısu Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyor.

Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş. tarafından Van İli, Tuşba ilçesi Arısu mahallesi mevkiinde 749.050 metrekare alan üzerinde Arısu Güneş Enerjisi Santrali (45 MW) projesinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

208.512.000 TL bedelli Proje kapsamında  ortalama yıllık 90.000.000 kWh elektrik üretilecek ve üretilen elektrik Van 380 TM’nin 154 kV barasına bağlanacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgili açıklamasında, proje ile ilgili VAN Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler VAN Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler