1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Van’da atıklardan elektrik üretilecek

Van’da atıklardan elektrik üretilecek

Panda Alüminyum, Van Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı anlaşma kapsamında Tuşba ilçesinde kuracağı tesiste atıklardan elektrik üretecek.

Van’da atıklardan elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Panda Alüminyum, Van Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı anlaşma kapsamında Tuşba ilçesinde kuracağı tesiste atıklardan elektrik üretecek.

Panda Alüminyum A.Ş., Van Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı anlaşma kapsamında Van İli, Tuşba İlçesi, Beyüzümü Mahallesi sınırları içerisinde, “Van Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi Revizyonu ve Biyometanizasyon Tesisi” projesi planlıyor. Projenin yapımı, işletilmesi ve devri hakkına sahip şirket proje için yaklaşık 98 milyon lira yatırım yapmayı öngörüyor. 

Proje kapsamında düzenli depolama alanı, ayıklama tesisi (mekanik ayrıma tesisi), tıbbi atık sterilizasyon tesisi ve 7 adet transfer (aktarma) istasyonu kurulacak. Ayrıca daha önce yapılması öngörülen kompost tesisi kurulmayacak ve ek olarak biyometanizasyon tesisi kurulacak.

ELEKTRİK VE ISI ÜRETİLECEK

Tesiste düzenli depolama alanında oluşacak depo gazı ve biyometanizasyon tesisinde üretilen biyogazdan elektrik enerjisi üretilmesi amacıyla 19,89 MWt (13,059 MWm / 12,726 MWe) kurulu gücüne sahip Elektrik Enerjisi Üretim Santrali kurulacak. Elektrik Enerjisi Üretim Tesisinde üretilen termal enerjinin bir kısmı elektrik enerjisine dönüştürülecek, geri kalan termal enerjiden elde edilen ısı enerjisi de fermantasyon işleminin gerçekleştirileceği reaktörlerin ihtiyacı olan ısıyı sağlayacak. 

Mekanik Ayırma Tesisi günde 1.578,40 ton atık alacak. Ayrıca günlük 1.190 ton atık alacak olan ve 2 üniteden oluşan Biyometanizasyon Tesisi kurulacak. II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisinde ise yılda 174.416 ton atık depolanabilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler