1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Van’daki 4 bin KWe’lık GES ihalesi ikinci kez iptal oldu

Van’daki 4 bin KWe’lık GES ihalesi ikinci kez iptal oldu

Van Büyükşehir Belediyesi’nin, Edremit ilçesinde 10 yıllık gelir paylaşımı modeliyle kurduracağı GES'in ihalesi ikinci kez iptal edildi.

Van’daki 4 bin KWe’lık GES ihalesi ikinci kez iptal oldu

Enerji Günlüğü - Van Büyükşehir Belediyesi’nin, Edremit ilçesinde 10 yıllık gelir paylaşımı modeliyle kurduracağı GES'in ihalesi ikinci kez iptal edildi. 

Van ilinin Edremit ilçesinde Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Kurubaş Mahallesi, 1820 parsel numaralı taşınmaz üzerinde, 10 yıl süreli işletme ve gelir paylaşımı modeliyle 4.000KWe gücünde güneş enerjisinden elektrik üretim santrali (GES) kurulumu için düzenlenen ihale iptal edildi. 

10 yıllık işletme süresi sonunda tesisi sözleşme, şartname ve eklerindeki şartları haiz ve kullanılabilir şekilde Van Büyükşehir Belediyesine devretme şartıyla düzenlenen ihale önce Mayıs 2022’de, sonra da 01 Eylül 2022 tarihinde ikinci kez ihale edilmişti. 

İkinci ihalede, Consus Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri AŞ’nin bağlı ortaklığı olan Tres Enerji Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ en iyi teklifi vererek birinci olmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler