1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vardan: Türkiye ve Kanada enerji işbirliğini artırabilir

Vardan: Türkiye ve Kanada enerji işbirliğini artırabilir

Enerji Günlüğü - DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, enerji alanında Türkiye ve Kanada'nın işbirliği yapabileceğini ifade etti.Türkiye-Kanada...

Vardan: Türkiye ve Kanada enerji işbirliğini artırabilir

Enerji Günlüğü - DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, enerji alanında Türkiye ve Kanada'nın işbirliği yapabileceğini ifade etti.

Türkiye-Kanada İş Konseyi (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, bugün İstanbul’da gerçekleştirilen DEİK/Kanada-Türkiye İş Konseyi (CTBC) 12. Ortak Yıllık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye'de enerji projelerine 110-120 milyar dolar gibi bir yatırım yapılmasının öngörüldüğüne dikkat çekerek, bu alanda Türkiye ve Kanada'nın işbirliği yapabileceğini ifade etti.

Yatırımlar konusunun çok büyük bir alanı teşkil ettiğini belirten Vardan, “Bu alanda hem Türkiye'deki projeler için, hem de Türkiye dışındaki yatırımlar için işbirliği yapabiliriz." dedi.

Vardan, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu ve bu hedefe ulaşması için enerji alanında yapılması gereken çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek,"Kanada şirketleri, bu kapsamda Türk şirketleri ile çok iyi işbirliği yapabilir, altyapı çalışmalarını Türkiye'de iyileştirebilirler” dedi. Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesiiçin enerji alanında da çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Vardan, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye'de enerji projelerine 110-120 milyar dolar gibi bir yatırım yapılması öngörülüyor. Bu da birlikte çalışabileceğimiz diğer bir alanı teşkil ediyor. Diğer bir konu da, Türkiye dışındaki projelerde birlikte çalışabiliriz." dedi.

Ömer Cihad Vardan, Kanada ile Türkiye arasındaki ticaret kapasitesinin gerçekçi olmadığını vurguladı.Vardan, “Kanada ve Türkiye arasında şu an 2 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Serbest Ticaret Anlaşması'nın imzalanması halinde bu rakamın 10 milyar dolarlara çıkabilmesi için yeterli kapasiteye sahibiz” dedi.

Türkiye Kanada’ya 2014 yılında başta altın, demir veya alaşımsız çelikten yassı hadde ürünleri, demir veya alaşımsız çelikten çubuklar, diğer kabuklu meyveler, demir veya alaşımsız çelikten profiller kalemleri olmak üzere 952 milyon dolarlık ihracat yaptı. Kanada'dan ise başlıca kuru baklagiller, helikopterler, uçaklar vb; uzay araçları (uydular dahil), uzay araçlarını fırlatıcı araçlar ve yörün, dökme demirin, demirin veya çeliğin döküntü ve hurdaları, taşkömürü; taşkömüründen elde edilen briketler, topak vb. katı yakıtlar, işlenmemiş aluminyum, gazete kağıdı olmak üzere 1.107 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler