1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Vastaş`a kalite ödülü

Vastaş`a kalite ödülü

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın önde gelen valf üreticilerinden Türk şirketi Vastaş, dünyanın en önemli kalite ödüllerinden Uluslararası Kalite Yıldızı...

Vastaş`a kalite ödülü

Enerji Günlüğü - Avrupa'nın önde gelen valf üreticilerinden Türk şirketi Vastaş, dünyanın en önemli kalite ödüllerinden Uluslararası Kalite Yıldızı Ödülü’nü aldı.

Business Initiative Directions (BID) tarafından, kalite, yenilikçilik ve teknoloji alanında kendi sektörlerine liderlik eden kuruluşları teşvik etmek amacıyla her yıl verilen ‘Uluslararası Kalite Yıldızı Ödülü’ne bu yıl Türkiye'den bir valf şirketi layık görüldü.

Avrupa ve Ortadoğu'nun önde gelen valf üreticilerinden Vastaş'ın ödülü, Cenevre’de düzenlenen törenle verildi. Ödül, 16. Dünya Kalite Zirvesi’nde gerçekleşen törende, BID Başkanı Jose E. Prieto tarafından Vastaş İş Geliştirme ve İletişim Direktörü Ayşem Ergin'e takdim edildi.

Ayşem Ergin törende yaptığı konuşmada "70’inci gurur yılımızda aldığımız bu ödül, dünya standartlarına uyumluluğumuzu belgeliyor ve kaliteye yaklaşımımızı gösteriyor" dedi. "Vastaş, doğalgaz ve petrol boru hatları için valf üretiyor. Fakat yaptığımız iş mühendislikten imalattan daha fazlası" diyen Ayşem Ergin şöyle devam etti:

"Müşterilerimize sunduğumuz entegre çözümler bir yana, bulunduğumuz her yerde insanların, çevrenin, kısaca geleceğin sorumluluğunu da üstümüzde taşıyoruz. Bu sektörde en ufak bir hatanın bile telafisinin olmadığını bilerek, sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ediyor, kalite ve sürdürülebilirliği önceliğimiz olarak görüyoruz."

AB ülkelerinde sektöründe ilk 5, dünyada ise ilk 20 şirket arasında yer aldıklarını belirten Ergin, dünya standartlarına uyumluluğu ve kaliteye yaklaşımı belgeleyen bu ödül ile Türkiye’yi temsil eden nadir firmalardan biri oldukları için gurur duyduklarını vurguladı.

Bu yıl ödül alan firmalardan bir diğeri Garanti Leasing olurken, 2013 yılında ise Türkiye’den Sabancı Vakfı bu ödüle layık görülen kuruluşlar arasındaydı.

BID HAKKINDA

BID, Kalite Programı’nın (Quality Mix) kurucusu José E. Prieto tarafından uluslararası iş ortaklarının da desteğiyle dünya çapındaki şirketlerde kalite kültürünü destekleme, paylaşma ve bu kültürün uygulanması amacıyla 1986 yılında kuruldu. 16 yıldır 178’den fazla ülkeden şirkete her yıl "Uluslararası Kalite Yıldızı Ödülü"nü veren BID’nin; inovasyon, teknoloji, eğitim gibi alanlara yatırım yapan dünya çapındaki şirketler ile profesyonel ilişkileri bulunuyor. BID, yıl içinde dünyanın farklı ülkelerinde düzenlediği zirvelerde QC100 Toplam Kalite Yönetim Modeli kriterlerine dayanarak yapılan oylamalar sonucunda ödüle hak kazananları belirliyor.

VASTAŞ'TAN HER ÖLÇEKTE VALFLER

Temelleri 1945 yılında Karaköy’de atılan ve servis - bakım hizmetleriyle iş dünyasına atılan Vastaş, 1967’de valf üretimine başladı. Şirket bugün yılda 10 bin tonun üzerinde bir üretim kapasitesine sahip. Birçok uluslararası sertifikasyona sahip olan Vastaş, 2000’li yılların başında Türkiye’nin ilk Entegre Yönetim Sistemi’ni hayata geçiren firmalardan biri. Geyt valfte 100 inç, küre valfte 60 inç ölçülerine kadar tasarım ve üretim yapan firma, doğalgaz, petrol boru hatları için en büyük ölçülerde imalat yapabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler