1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ve Güney Akım`da deniz boru hattı için nihai yatırım kararı...

Ve Güney Akım`da deniz boru hattı için nihai yatırım kararı...

Enerji Günlüğü - Rus gazını Karadeniz'in altından Bulgaristan'a ulaştırıp, oradan Avrupa içlerine taşıyacak Güney Akım Deniz Boru Hattı'nın deniz...

Ve Güney Akım`da deniz boru hattı için nihai yatırım kararı...

Enerji Günlüğü - Rus gazını Karadeniz'in altından Bulgaristan'a ulaştırıp, oradan Avrupa içlerine taşıyacak Güney Akım Deniz Boru Hattı'nın deniz boru hattı kısmı için Nihai Yatırım Kararı alındı.
Güney Akım doğalgaz boru hattı projesinin yürütücüsü Güney Akım Transport (South Stream Transport - SST) şirketinin OAO Gazprom, ENI, EDF ve BASF SE temsilcilerinden oluşan Yönetim Kurulu, dün Milano’da toplandı. Projenin uygulama safhasına ilişkin temel konuları değerlendiren yönetim, projenin deniz kısmıyla ilgili nihai yatırım kararı aldı. Güney Akım Projesi'in Sırbistan, Macaristan ve Slovenya kısımlarıyla ilgili nihai yatırım anlaşmaları geçtiğimiz haftalarda imzalanmıştı.
OAO Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksei Miller, projenin deniz boru hattı kısmıyla ilgili alınan karar konusunda şunları söyledi:
"Güney Akım, Avrupa’nın enerji güvenliğine çok ciddi katkı sağlayacaktır. Proje beraberinde, alıcılarımıza ulaşacak alternatif ve güvenilir doğalgaz arz güzergahları getirecektir. Bugün verdiğimiz ve Güney Akım Projesinin uygulama safhasının başladığının işareti olan karar için hepimizi kutlamak isterim."
Yönetim Kurulu, Güney Akım Transport BV’nin Amsterdam, Hollanda’da gerçekleştirilen tescilini onadı. Projenin uygulama safhasının bu yılın başında Yönetim Kurulunca karara bağlanan koşullara ve takvime göre yürütüleceği kaydedildi.

GÜNEY AKIM'DA BULGARİSTAN AYAĞI İÇİN DE NİHAİ YATIRIM KARAR ALINDI!

Önceki ve Sonraki Haberler