1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ve Güney Kıbrıs Total`le de anlaştı

Ve Güney Kıbrıs Total`le de anlaştı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Ada'nın açıklarında doğalgaz ve petrol arama konusunda bir anlaşma imzaladı....

Ve Güney Kıbrıs Total`le de anlaştı

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Ada'nın açıklarında doğalgaz ve petrol arama konusunda bir anlaşma imzaladı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin itirazlarına rağmen, Ada çevresinde denizde hidrokarbon kaynakları arama çalışmaları konusunda batılı şirketlerle anlaşma imzalamaya devam ediyor. Rum Yönetimi, son olarak münhasır ekonomik bölgesi olduğunu iddia ettiği alanda enerji kaynakları arama konusunda Fransız Total ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Yapılan üretim paylaşma anlaşmasıyla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz'de arama lisansı verdiği şirket sayısı üçe yükseldi. Güney Kıbrıs, 24 Ocak'ta da İtalyan şirketi Eni ile Güney Koreli Kogas ile farklı bloklarda petrol aramaları konusunda anlaşmıştı.

Fransız Total'in, Ada'nın güney açıklarındaki iki blokta yürüteceği arama çalışmaları sırasında keşfedeceği petrol veya doğalgazı 2018'den önce iç pazara sunmasına imkansız gözüyle bakılıyor. Söz konusu bölgelerden petrol ya da gaz çıkarılması halinde, bunun 2019 yılından önce ise ihraç pazarlarına çıkması beklenmiyor. Güney Kıbrıs, 2011 sonunda ABD'li enerji şirketi Noble'a yaptırdığı doğalgaz arama çalışmasında tahmini olarak 7 trilyon kübik feet (TCF) doğalgaz bulunduğunu açıklamıştı. Güney Kıbrıs'ın doğalgaz keşfettiği alanın yakınındaki başka bir bölgede de İsrail tarafından büyük doğalgaz kaynakları keşfedilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler