1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ve İran`la nükleer uzlaşma

Ve İran`la nükleer uzlaşma

Enerji Günlüğü - Nükleer müzakereleri sürdüren İran ve P5+1 ülkeleri anlaşmaya vardı. Anlaşmanın petrol fiyatlarını aşağı düşürmesi bekleniyor.ABD,...

Ve İran`la nükleer uzlaşma

Enerji Günlüğü - Nükleer müzakereleri sürdüren İran ve P5+1 ülkeleri anlaşmaya vardı. Anlaşmanın petrol fiyatlarını aşağı düşürmesi bekleniyor.

ABD, İngiltere, Rusya, Fransa, Çin ve Almanya'dan oluşan P+1 ülkeleriyle İran arasında Viyana'da iki haftadan bu yana devam eden nükleer görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Anlaşmaya göre, nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan ekonomik yaptırımlar hafifletilecek. Birleşmiş Milletler denetçileri gerekli görmeleri halinde İran'daki tüm nükleer tesisleri denetleyebilecek.

PETROL FİYATLARINA NE OLUR?

İran'la varılan uzlaşma sadece Tahran'ı değil, tüm bölge ülkelerini ilgilendiriyor. Zira, anlaşma sonrası İran'ın hızlı bir ekonomik büyümeye girmesi bekleniyor.

Ayrıca İran'ın etkin bir konuma gelmesiyle uluslararası petrol piyasalarının da yeniden şekillenmesi kaçınılmaz olarak görülüyor. İlk etapta, orta vadede petrol fiyatlarında bir gevşeme yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Ancak petrol arz ve talebindeki dengenin geldiği noktada, tek bir ülkenin bütün bir piyasayı doğrudan etkilemeyebileceği ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler