1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ve Kürt petrolü parası Halkbank`ta

Ve Kürt petrolü parası Halkbank`ta

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak'ta üretilen ve Ceyhan üzerinden uluslararası piyasalara sevkedilen petrol için ilk tahsilat yapıldı. 93 milyon dolar Halkbank'taki...

Ve Kürt petrolü parası Halkbank`ta

Enerji Günlüğü - Kuzey Irak'ta üretilen ve Ceyhan üzerinden uluslararası piyasalara sevkedilen petrol için ilk tahsilat yapıldı. 93 milyon dolar Halkbank'taki hesaplara yatırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, merkezi Irak Hükümeti'yle Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında ciddi sürtüşmelere yol açan Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden diğer ülkelere sevkiyatında önemli bir gelişmeyi haber verdi.

İLK PETROL GELİRİ HALKBANK'TA

Taner Yıldız, Enerji Bakanlığı'nın coğrafi bilgi sisteminin tanıtıldığı toplantı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada daha önce Ceyhan'dan yüklenerek uluslararası piyasalarda alıcı bulan Kürt petrolünün satışından elde edilen ilk gelirin, Türkiye'deki banka hesabına yatırıldığını söyledi. Bakan Yıldız, gönderilen ilk tankerin yaklaşık 97 milyon dolar olan bedelinin 93 milyon dolarlık kısmının Halkbank nezdindeki hesapa geldiğini belirtti.

ÜÇ TANKER AYRILDI, DÖRDÜNCÜ DOLUYOR

Taner Yıldız, Irak petrolünün Türkiye üzerinden sevkıyatının devam ettiğini, Ceyhan'dan petrol yükleyerek ayrılan tanker sayısının üçe yükseldiğini kaydetti. Bakan Yıldız, dördüncü tankerin de dün akşam yüklenmeye başlandığı bilgisini verdi.

Türkiye, Kuzey Irak petrolünden günlük yaklaşık 100,000-120,000 varilin Ceyhan'a aktarılması ve bu petrolün yaklaşık bir milyon varillik partilerle sevkiyatı işlemine aracılık ederken; Irak Merkezi Hükümeti, işlemle ilgili olarak Türkiye aleyhine uluslararası tahkime başvurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler