1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ve Putin Türkiye`de

Ve Putin Türkiye`de

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enerji ağırlıklı görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir...

Ve Putin Türkiye`de

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enerji ağırlıklı görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşbaşkanlığında toplanacak Türkiye-Rusy Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için beraberinde 10 bakanla Ankara’ya geldi.

Özel uçağı ile saat 13.08'de Ankara'ya gelen Putin ve beraberindeki heyeti, Esenboğa Havalimanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Rusya Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı.

Putin, Ankara'da ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Şu saatlerde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yürütüyor.

Görüşme ardından, Erdoğan ile Putin'in eş başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) 5. Toplantısı gerçekleştirilecek.

İki ülkeden ilgili bakanların da katılacağı ÜDİK toplantısında, ikili ilişkiler, kapsamlı şekilde ele alınacak, ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren temel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Putin ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa görüşecek. Ardından heyetler arası görüşme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin onuruna akşam yemeği verecek. Rusya Devlet Başkanı Putin, akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler