1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ve Sisi Rumlar`la enerji anlaşmasını onayladı

Ve Sisi Rumlar`la enerji anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü – Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, G.Kıbrıs ile Akdeniz'deki ortak bölgede hidrokarbon kaynaklarının güçlendirilmesi ile...

Ve Sisi Rumlar`la enerji anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü – Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi, G.Kıbrıs ile Akdeniz'deki ortak bölgede hidrokarbon kaynaklarının güçlendirilmesi ile ilgili imzalanan çerçeve anlaşmasını onayladı.

Salı günü yapılan açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin iki ülke arasında Akdeniz'deki ortak bölgede hidrokarbon kaynaklarının güçlendirilmesi ile ilgili çerçeve anlaşmasını onaylayan yasayı imzalamasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, anlaşmanın iki ülke arasındaki kesişen ekonomik münhasır bölgede enerji kaynaklarının keşfi ve üretimi temelinde geliştirilecek olan işbirliğinin çerçevesini ve kurallarını belirlediği belirtildi.

Anlaşma, iki ülke arasındaki Münhasır Ekonomik Bölge’nin netleştirilmesi için yapılan 2003 anlaşması temelinde geçen Aralık ayında Kahire’de imzalanmıştı.

Söz konusu çerçeve anlaşmasının yürürlüğe girmesi için iki ülke parlamentolarının onayından geçmesi gerekiyor.

20 gün önce Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis enerji planlarını geliştirmek ve olası doğalgaz satışı için ağız yoklamak amacıyla teknokratlar grubuyla birlikte bugün Mısır’a gitmişti.

GÜNEY KIBRIS MISIR ENERJİ İŞBİRLİĞİ DERİNLEŞECEK

Önceki ve Sonraki Haberler