1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ve TANAP`ın yüzde 12`si BP`ye geçiyor!

Ve TANAP`ın yüzde 12`si BP`ye geçiyor!

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi'ndeki payının, toplam hisselerin yüzde 12'sine karşılık...

Ve TANAP`ın yüzde 12`si BP`ye geçiyor!

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi'ndeki payının, toplam hisselerin yüzde 12'sine karşılık gelen bölününü BP'ye devretme konusunda anlaştı.

Caspian Barrel, bir SOCAR yetkilisine dayanarak verdiği haberde, SOCAR ve BP'nin Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi'ne ilişkin ticari anlaşma görüşmelerini olumlu sonuçlandığını duyurdu.

Tarafların görüşmelerde tam bir uyum sağladığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde SOCAR ve BP şirketleri arasında TANAP projesindeki hisse değişimini gerçekleştirmek üzere bir sözleşme imzalanacak.

TANAP'IN YÜZDE 12'Sİ BP'NİN

Varılan mutabakata göre Azeri şirketi SOCAR, kendisine ait TANAP hisselerinden bir bölümünü BP'ye devredeceğini hukuki açıdan doğrulayacak. Böylece, Şahdeniz konsorsiyumunun liderliğini de yürüten küresel enerji devi BP'nin TANAP projesindeki payı yüzde 12 olacak.

BP şirketi, TANAP projesinden yüzde 12 pay almak üzere 2012 yılının Ekim ayında SOCAR'a başvurmuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler