1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ve Ukrayna`nın gazı kesildi!

Ve Ukrayna`nın gazı kesildi!

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, devam eden görüşmelerde ödemeler konusunda anlaşma sağlayamadığı Ukrayna’ya verdiği doğalgazı kesti.Gazprom'dan...

Ve Ukrayna`nın gazı kesildi!

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, devam eden görüşmelerde ödemeler konusunda anlaşma sağlayamadığı Ukrayna’ya verdiği doğalgazı kesti.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, Şirket'in bugün Moskova saatiyle 10:00 (TSİ 09:00) itibariyle, Naftogaz Ukrayna’yı mevcut sözleşme hükümleri uyarınca doğalgaz tedarikinde ön ödemeli sisteme geçirdiği duyuruldu.

UKRAYNA'NIN BORCU 4.5 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Açıklamaya göre bu karar, Naftogaz Ukrayna’nın, aldığı doğalgaz karşılığında uzun bir süredir ödeme yapmaması nedeniyle alındı. Şirketin satın aldığı Rus doğalgazı karşılığında birikmiş borcu, Kasım-Aralık 2013 için 1,451 milyar dolar, Nisan-Mayıs için 3,007 milyar dolar olmak üzere toplam 4,458 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.

ÖNCE ÖDE-SONRA KULLAN FATURASINA ÖDEME YAPILMADI

Haziran’daki doğalgaz tedariki için gönderilen ön ödeme faturası karşılığında da şu ana dek herhangi bir ödeme yapılmadı. Ukrayna şirketi bugünden itibaren sadece önceden karşılığını ödediği miktarda doğalgaz alabilecek. 

UKRAYNA'NIN GAZINI KESEN RUSYA, ÜSTÜNE BİR DE TAHKİM DAVASI AÇTI!


LİTVANYA'DAN GAZPROM'A REKABETİ İHLAL CEZASI

Önceki ve Sonraki Haberler