1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. VEDAŞ, elektrik faizi affına devam edecek

VEDAŞ, elektrik faizi affına devam edecek

Enerji Günlüğü - Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), yoğun talep üzerine elektrik faizi affına devam etme kararı aldı.VEDAŞ’tan yapılan...

VEDAŞ, elektrik faizi affına devam edecek

Enerji Günlüğü - Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), yoğun talep üzerine elektrik faizi affına devam etme kararı aldı.

VEDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, şirket tarafından 2013 yılı öncesi borcu olan müşterilerden faiz alınmaması hususundaki uygulamanın 31 Aralık 2013 tarihinde sona erdiği anımsatıldı.

Ancak gelen yoğun talepler üzerine af süresinin, yönetim kurulunun aldığı kararla yıl sonuna kadar uzatıldığı ve bundan halkın istifade etmesinin sağlandığı bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:

“Özellikle bölgemizde kış şartlarının çetin geçmesi, abonelerimizin para bulmada yaşadıkları sıkıntılar, üreticilerin sattıkları ürün bedellerini henüz alamamaları ve yüklenici firmaların hak edişlerini ilgili kuruluşlardan alamamaları gibi nedenlerden dolayı, affın süresinin uzatılması yönünde şirketimize talepler yapıldı. Müşterilerimizden gelen talepler yönetim kurulumuza sunuldu. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Kazım Türker başkanlığında yapılan toplantıda, talepler değerlendirilerek, affın bir süre daha devam etmesi yönünde karar alındı. Kararla 2013 ve 2014′de borcu olmaması kaydıyla 2013 öncesi elektrik borcu olan müşterilerimizden gecikme faizi alınmayacak. Affın süresini müşterilerimizin talepleri belirleyecek.”

KATILIM İSTENEN SEVİYEDE OLMAZSA AF SONLANDIRILACAK

Açıklamada, katılımın istenilen seviyede olmaması durumunda affın sonlandırılacağı ve alacak takip davalarının işleyeceği bildirildi.

Bu süreçte borçtan dolayı elektrik kesim ve icra alacak takip çalışmalarının da devam ettiği bildirilen açıklamada, müşterilerin faiz affı uygulamasından istifade etmeleri ve bu önemli fırsatı kaçırmamaları istenerek, “Af süresi boyunca Muş, Bitlis, Hakkari ve Van il merkezlerimiz ile Erciş, Tatvan ve Yüksekova ilçelerimizde mesai günlerine ilaveten her cumartesi 09.00 ile 17.00 saatleri arası nöbetçi vezneler açık bulundurulacak” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler