1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Vedat Fırat Akaryakıt’a 1 milyon TL ceza

Vedat Fırat Akaryakıt’a 1 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, mevzuat dışı akaryakıt ikmali sebebiyle Vedat Fırat Akaryakıt Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited...

Vedat Fırat Akaryakıt’a 1 milyon TL ceza

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, mevzuat dışı akaryakıt ikmali sebebiyle Vedat Fırat Akaryakıt Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 1 milyon 70 bin liralık idari para cezası kesti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK-Kurul), 15 Temmuz 2013 tarihinde yapılan denetimde Vedat Fırat Akaryakıt Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin akaryakıt istasyonunda mevzuata aykırı bazı durumlar tespit etti. BAY/939-82/32131 sayılı bayilik lisansı sahibi Şirketin, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmalinde bulunduğu ve dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmal ettiği görüldü.

EPDK daha sonra mevzuata aykırı hareket eden Şirketten yazılı savunma istedi. İlgili Soruşturma Raporu ve istenilen yazılı savunma Kurul’ca değerlendirildi ve süresinde savunma yapmayan Vedat Fırat Akaryakıt şirketi hakkında 1 milyon TL ve 70 bin TL olarak iki ayrı idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Söz konusu Kurul Kararı uyarınca, 1 milyon 70 bin TL tutarındaki idari para cezasının bugünden itibaren 60 gün içerisinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na ait banka hesabına yatırılması gerekiyor. Ayrıca söz konusu idari para cezasının 30 gün içerisinde Kurum hesabına yatırılması halinde Şirket yüzde 25’lik indirimden yararlanabilecek.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler