1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Vedat Yanık MTA Genel Müdürlüğünü Yasin Erdoğan’dan devraldı

Vedat Yanık MTA Genel Müdürlüğünü Yasin Erdoğan’dan devraldı

MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Vedat Yanık, MTA Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

Vedat Yanık MTA Genel Müdürlüğünü Yasin Erdoğan’dan devraldı

Enerji Günlüğü - MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Vedat Yanık, MTA Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü görevine, daha önce Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde (MAPEG) Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Vedat Yanık atandı. 

12 Ocak 2022 günü yapılan devir teslim töreninde görevi Doç. Dr. Yasin Erdoğan’dan devralan Vedat Yanık, yaptığı yazılı açıklamada MTA’da daha önce hizmet veren öncüllerine teşekkür ederek, “MTA, dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de yeraltı zenginliklerimizi ülke ekonomisine kazandırmak için aynı heyecan ve enerji ile çalışmaya devam edecektir” dedi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünü ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Vedat Yanık, iş hayatına özel sektörde açık ve kapalı kömür işletmelerinde mühendislik yaparak başladı. 1990 yılında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü projelerinde Ekip ve Kamp Şefi olarak görev yaptı. 1998’de MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü’nde Sondaj ve Hafriyat Başmühendisliği ve Bölge Müdür Vekilliği görevlerini üstlendi. 2017-2019 yılları arasında MTA Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Vedat Yanık, son olarak MAPEG Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler