1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Vefa, güneş enerjisinden elektrik üretecek

Vefa, güneş enerjisinden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Vefa Holding, Inogen markası ile güneş enerjisinden elektrik üretim yatırımları yapacak. Şirket konutlara ve işletmelere de özel çözümer...

Vefa, güneş enerjisinden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Vefa Holding, Inogen markası ile güneş enerjisinden elektrik üretim yatırımları yapacak. Şirket konutlara ve işletmelere de özel çözümer geliştiriliyor. 

Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, günümüzde yenilenebilir enerjiye yönelimin giderek arttığını Türkiye’nin de bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin coğrafi konumu itibariyle güneş enerjisi potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu belirten Güner, "Buna rağmen ülkemizde güneş enerjisi alanında gerçekleşen yatırımlar yeterli değil" dedi.

Vefa Holding olarak güneş enerjisi alanındaki bu potansiyeli ve Türkiye’de artan enerji ihtiyacını görerek yenilenebilir enerji alanında yatırım yapma kararı aldıklarını anlatan Orhan Güner "Ve Inogen markamızı oluşturduk. Inogen ile ülkemizdeki yenilenebilir enerjiyle alakalı yasal teşvikleri sürdürülebilir kalkınma, daha temiz bir çevre ve gelecek için kullanmayı, bize özgü ayrıcalıkları da sunarak tüm bireysel, kurumsal müşterilerimiz ve yatırımcılar için büyük bir fırsata dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Orhan Güner, İnogen’in enerji gibi çok stratejik öneme sahip bir alanda, enerji üretimini ve yatırımlarını destekleyen güçlü bir marka olacağını sözlerine ekledi.

YATIRIMCIYA ÖZEL ÇÖZÜMLER

Inogen, lisanssız elektrik üretiminde yatırımcılar için enerji projeleri geliştiriyor ve son kullanıcılar için de anahtar teslim çözümler sunuyor. Şirket, proje geliştirme, planlama ve tasarım, satın alma ve tedarik, kurulum ve işletme bakımı gibi süreçlerin tümünü yönetiyor. Inogen, Türkiye’nin lisanssız elektrik üretimi için en elverişli sahaları olarak nitelendirdiği Ege ve güney bölgelerinde kuracağı hizmet merkezleriyle üç yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerini projelendirmeyi amaçlıyor.

GÜNEŞE UYGUN EVLERE HİZMET

Inogen, konutların bağımsız enerji kaynaklarına sahip olması için teknolojik çözümler geliştiriyor. Inogen uzmanları tarafından güneş enerjisi için uygun bulunan her evde alternatif enerji üretimine geçiş için en uygun çözüm paketini sunuyor.

İŞLETMELERE DE HİZMET

Inogen, enerji tüketimi yüksek tesislere ise özel finansman olanakları hazırlıyor. İşletmelerin enerji maliyetlerini azaltmak için de projeler geliştiren Inogen, kurumsal binalar için şebeke bağlantılı ya da depolama üniteleri ile tamamen bağımsız enerji kaynaklı çözümler sunuyor. 

... 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler