1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Veldo Makine Mersin’de elektrik ve kömür üretecek

Veldo Makine Mersin’de elektrik ve kömür üretecek

Mersin’in Tarsus ilçesinde tarımsal ürünlerden piroliz sistemi ile enerji ve organik kömür üretimi yapacak tesis kurulacak. 

Veldo Makine Mersin’de elektrik ve kömür üretecek

Enerji Günlüğü - Veldo Makine, Mersin’in Tarsus ilçesinde kurulu gücü 100 Kwe olan bir Piroliz Tesisi kurmayı planlıyor. Şirket ayrıca tarımsal ürünlerden piroliz sistemi ile enerji ve organik kömür üretimi yapan makine ekipmanı da üretecek.

Mersin İli, Tarsus İlçesi Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Veldo Makine Çelik Konstrüksiyon Mühendislik Arge Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Piroliz Tesisi kurulması ve Makine Ekipman Üretimi planlanıyor. Projenin değerinin 9 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

ELEKTRİK VE MANGAL KÖMÜRÜ ÜRETİLECEK

Tesiste tarımsal atıktan faydalanarak, Piroliz yöntemiyle organik odun sirkesi, ve odun katranı ayrıştırılması yapılacak. Bunun yanısıra Türkiye’de büyük ölçekte ithal temin edilen mangal kömürü statüsünde bulunan biyokömür elde edilecek. Üretilen sentetik gazın bir kısmı reaktörün ısıtılmasında kullanılacak, kalan gaz ile tesisin kendi ihtiyacı olan elektrik enerjisi uygun jeneratörde elektrik üretiminde kullanılacak. 

AKTİF KARBON ÜRETİLECEK

Buradan üretilen biyokömürün 2 mm’den küçük partikül büyüklüğü olanlar uygun eleklerde ayrıştırılarak, toprak asit düzenleyici ve su tutucu olarak kullanılmak üzere ambalajlanarak satışa sunulacak. 2 mm’den büyük partikül büyüklüğüne sahip biyokömürler ise sınırlı oksijen ve su buharı ile karbon aktivasyon ünitesine sokularak aktif karbon üretilecek. 

Tesiste ayrıca tarımsal ürünlerden piroliz sistemi ile enerji ve organik kömür üretimi yapan makine ekipman imalatı da yapılacak.

Proje kapsamında kurulacak proliz tesisinin kurulu gücü 100 Kwe olacak. Tesiste yılda 700 MWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Makine Ekipman Üretimi de yıllık yaklaşık 15 adet olarak planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler