1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Velte: Güneş elektrik piyasasının kurallarını değiştirecek

Velte: Güneş elektrik piyasasının kurallarını değiştirecek

Enerji Günlüğü (SolarTR 2016) - İspanya Tecnalia'dan Kıdemli Uzman Daniela Velte, ''Soları daha geniş kullanma imkanımız doğacaktır. Bu değişiklik...

Velte: Güneş elektrik piyasasının kurallarını değiştirecek

Enerji Günlüğü (SolarTR 2016) - İspanya Tecnalia'dan Kıdemli Uzman Daniela Velte, ''Soları daha geniş kullanma imkanımız doğacaktır. Bu değişiklik tabi ki elektrik piyasasında oyunun kurallarını değiştirecektir'' dedi. 

Velte, SOLAR TR2016 Konferansında ''Solar devriminin desteklenmeyen ve emekleyen tarafı'' konulu sunum yaptı. 

Telekonferans yöntemiyle konuşma yapan Velte, bazı ülkelerde PV'nin pazara herhangi bir destek olmaksızın girdiğini, bazı ülkelerin bu konuda zorluklar ortaya çıkardığını, fakat gelişen teknolojilerle beraber soların rekabet sağlayabildiğini belirtti. 

Solar teknolojilerinin bir devrim olduğunu ifade eden Velte, ''Teknolojinin minyatürleşmesi ve depolamanın gelişmesi söz konusu. Enerji hasat teknolojileri var. Bütün bu teknoloji trendleri birleştiğinde sofistike sistemlerin oluşması mümkün olacaktır ve soları daha geniş kullanma imkanımız doğacaktır. Bu değişiklik tabi ki elektrik piyasasında oyunun kurallarını değiştirecektir'' dedi.

Velte, solar ürünlerinin pazarda patlama düzeyinde olduğunu, bu teknolojinin farklı sektörlere entegre edilebildiğini söyledi. 

ELEKTRİKLE ULAŞIM ANA İTİCİ GÜÇ OLACAK

Önümüzdeki yıllarda talebin ana itici güçlerinden birinin elektriğin ulaşımda kullanılması olacağını ifade eden Velte, elektrikli bisikletlerin yanı sıra elektrikli scoterlerin de pazara gireceğini, 2023 yılına kadar 55 milyon elektrikli scoterlerin satılacağının öngörüldüğünü kaydetti.

Fatma METİN - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler