1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela İran'dan 2 büyük sevkiyat teslim alacak

Venezuela İran'dan 2 büyük sevkiyat teslim alacak

İran'dan önümüzdeki günlerde 1,22 milyon varil ham petrol ve 2 milyon varil kondensatı Venezuela’ya ulaştırması bekleniyor.

Venezuela İran'dan 2 büyük sevkiyat teslim alacak

Enerji Günlüğü - PDVSA’ya göre, önümüzdeki günlerde İran’dan 1,22 milyon varil ham petrol ve 2 milyon varil kondensat Venezuela’ya ulaşacak.

Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya göre, yaklaşık 1,22 milyon varil İran ham petrolü ve 2 milyon varil kondensat taşıyan tankerlerin önümüzdeki günlerde Venezuela'nın Jose terminaline ulaştırılması planlanıyor.

PDVSA'nın ham petrolü ihraç edilebilir kalitelere dönüştürmek için kullandığı seyrelticilerin büyük bir kısmı İran'dan temin ediliyor. İran ham petrolü ise Venezuela'da rafine ediliyor.

110 MİLYON EUROLUK PETROL TEDARİK SÖZLEŞMESİ

PDVSA, Venezuela sularına ulaşan tankerlerden birinin, İran Ulusal Tanker Şirketi tarafından işletilen İran bayraklı ham petrol taşıyıcısı (VLCC) Huge olduğunu kaydetti. İran, ikinci kargo gemisi için gemi sicillerine göre hurdaya ayrılmış bir geminin adını kullandı.

Her iki teslimatın da İranlı şirket Naftiran Intertrade Company tarafından tedarik edildiği bildirildi. Naftiran Intertrade, bu yılın başlarında Venezuela rafinerisini yenilemek ve şirkete petrol tedarik etmek amacıyla PDVSA ile 110 milyon euroluk bir sözleşme imzalamıştı.

VENEZUELA’YA 4,8 MİLYON VARİL İRAN HAM PETROLÜ

İran bu yıl, çoğunlukla kendi tanker filosunu kullanarak, Güney Pars kondensatı da dahil olmak üzere Venezuela'ya ihracatını, yaptırımlara rağmen izin veren ABD'nin onayıyla, artırdı.

PDVSA'nın sevkiyat belgelerine göre, Temmuz ve Ağustos ayları arasında Venezuela yaklaşık 4,8 milyon varil İran ham petrolü ve kondensat ithal etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler