1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela OPEC üretim kotasına çıkacak

Venezuela OPEC üretim kotasına çıkacak

Enerji Günlüğü - ABD yaptırımları ve yaşanan ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle petrol üretimi düşen Venezuela OPEC kotasında belirtilen üretimi gerçekleştirecek.Venezuela...

Venezuela OPEC üretim kotasına çıkacak

Enerji Günlüğü - ABD yaptırımları ve yaşanan ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle petrol üretimi düşen Venezuela OPEC kotasında belirtilen üretimi gerçekleştirecek.

Venezuela Petrol Bakanı ve ulusal petrol şirketi PDVSA'nın Başkanı Manuel Quevedo, 2018 yılının ikinci yarısında ülkesine tanınan OPEC kotasını dolduracağını açıkladı. PDVSA'nın yeniden yapılanma sürecinde olduğunu açıklayan Quevedo, günde 1.972.000 varil olan kotanın tamamını üretebilecek güce ulaşacaklarını ifade etti. 

ABD’DEN ARZ ARTIRIMI KARARI YETERLİ DEĞİL AÇIKLAMASI

Öte yandan ABD Enerji Bakanı Rick Perry, OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin petrol arzını 1 milyon varil/gün artırma yönünde geçtiğimiz hafta aldıkları kararın, arz sıkışıklığının gerdiği global petrol piyasalarının rahatlaması için yeterli olmadığını açıkladı. Perry, "OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin arzı artırmak için vardımları anlaşma, ihtiyaç duyulanın biraz gerisinde olabilir" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler