1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela petrol destekli kripto paradan 100 milyon adet basacak

Venezuela petrol destekli kripto paradan 100 milyon adet basacak

Enerji Günlüğü - Venezuela, ABD yaptırımlarını aşmak ve ekonomisini toparlamak için çıkaracağı petrol rezervleri tarafından beslenen petro adlı şifreli...

Venezuela petrol destekli kripto paradan 100 milyon adet basacak

Enerji Günlüğü - Venezuela, ABD yaptırımlarını aşmak ve ekonomisini toparlamak için çıkaracağı petrol rezervleri tarafından beslenen petro adlı şifreli para biriminden 100 milyon adet basacak. 1 Petro 59 dolara eşit olacak.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD liderliğindeki finansal yaptırımları aşmak ve çökmüş ekonomiyi desteklemek için çıkaracakları petrol rezervlerinin desteklediği "petro" isimli yeni bir kripto paradan 100 milyon adet basacaklarını duyurdu. Maduro açıklamasında bu şifreli paranın hangi borsada veya borsalarda işlem göreceğini ise belirtmedi.

Maduro yaptığı son basın toplantısında her bir şifreli paranın Venezuella’nın petrol sepeti fiyatına eşit olacağını söyledi. Venezuella Petrol Bakanlığı verilerine göre şu an petrol sepetinin varil başına fiyatının 59,07 dolar olması basılacak yeni şifreli para Petro’nun değerinin 5,9 milyar dolar olması anlamına geliyor.

VENEZUELA'DAN PETROL DESTEKLİ KRİPTO PARA HAMLESİ

Önceki ve Sonraki Haberler