1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela petrolünde ABD’ye peşin ödeme şartı

Venezuela petrolünde ABD’ye peşin ödeme şartı

Enerji Günlüğü - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'ye gidecek tankerlere petrol yükleme için ücreti peşin ödeme şartı getirdi.ABD’nin,...

Venezuela petrolünde ABD’ye peşin ödeme şartı

Enerji Günlüğü - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'ye gidecek tankerlere petrol yükleme için ücreti peşin ödeme şartı getirdi.

ABD’nin, Venezuela'nın petrol gelirlerini kendini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’ya aktarma kararının ardından Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'ye gidecek tankerlere peşin ödeme olmadan petrol yüklemeyi durdurdu. ABD’nin petrol yaptırımına karşılık Venezuela petrol Şirketi PDVSA’nın ABD’ye gidecek tankerlere peşin ödeme yapmadan petrol yüklemediği belirtildi.

Maduro, devlet televizyonundan yaptığı konuşmada, Trump’ın Venezuela petrol Şirketi PDVSA’nın gelirlerine el koymasını hırsızlık olarak nitelemiş ve buna karşı hukuki mücadele başlatacağını ve misilleme yapacağını söylemişti.

Trump yönetimi, Venezuela’ya uyguladığı yaptırımlarla Başkan Nicolas Maduro’nun geri adım atarak kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’nun seçimlere gitmesine izin vermesini umuyor. 

Venezuela’nın petrol ihraç ettiği bir numaralı ülke olan ABD’den gelecek olan petrol gelirlerine el konulması hükümetin temel gıda maddesi ve ilaç ithal etmesine darbe yaparak insani krize sokacağı kaydedildi.

ABD VENEZUELA’YA PETROL YAPTIRIMINA BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler