1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela yüzünü Asya’ya çevirdi

Venezuela yüzünü Asya’ya çevirdi

Enerji Günlüğü - Venezuela, yaşadığı ekonomik zorlukları aşmak için oluşturacağı yeni ekonomik politika çerçevesinde Türkiye, Rusya ve Çin ile...

Venezuela yüzünü Asya’ya çevirdi

Enerji Günlüğü - Venezuela, yaşadığı ekonomik zorlukları aşmak için oluşturacağı yeni ekonomik politika çerçevesinde Türkiye, Rusya ve Çin ile ortak projeler geliştirmeyi değerlendiriyor. 

Venezuela'nın Rusya, Türkiye ve Çin ile ortak projeler geliştirmeyi değerlendirdiği bildirildi. Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Başkan Yardımcısı ve eski Dış Ticaret Bakanı Jesus Faria, "Ana müttefiklerimiz ile siyasi ve ekonomik diyalog yoğunlaştı. Müttefiklerimiz ile işbirliği için yeni olasılıklar gelişiyor. Şu anda global arenada önemli oyuncular olan Rusya, Çin ve Türkiye'den üst düzey heyetler geliyor. Bu heyetler tavsiyeler verecekler ve gelecekteki potansiyel etkileşimi artırmaya yönelik projeleri tartışacaklar" diye konuştu.

Geçmişte OPEC ülkeleri arasında ham petrol üretiminde üçüncü sıralara kadar yükselmiş olan Venezuela, ekonomik ve siyasi olarak zor bir dönemden geçiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler