1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela'nın petrol ihracatı yüzde 75 arttı

Venezuela'nın petrol ihracatı yüzde 75 arttı

Venezuela’nın petrol ihracatı Eylül ayında Çin'e satışların etkisiyle arttı. İran ile yapılan kargo swaplarının da etkisiyle ülkenin petrol ihracatı %75 arttı.

Venezuela'nın petrol ihracatı yüzde 75 arttı

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen petrol üreticilerinden Venezuela’nın petrol ihracatı Eylül ayında bir önceki yıla göre %75 artış kaydetti.

304 milyar varil petrolle dünyanın en büyük rezervine sahip Venezuela'nın petrol ihracatı, Çin'e yaptığı satışların etkisiyle 2022 yılı Eylül ayında arttı. Bu artışta İran ile yapılan kargo swapları da önemli rol oynadı. 

Eylül ayında ham petrolde günlük ortalama ihracat geçen yılın ayın dönemine göre yüzde 75 artışla 710 bin 33 ton olurken, petrol ürünü ihracatı da 544 bin ton seviyesinde gerçekleşti.  2022 yılı Ağustos ayında ise ihracat 816 bin 450 varil/gün seviyesindeydi. Bir önceki aya göre ülkenin petrol ihracatı %13 azaldı.

ABD'nin sert ambargoları sebebiyle 2019'dan beri Venezuela’dan Avrupa'ya petrol sevkiyatı yapılamıyordu. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ardından Venezuela Rus petrolüne en büyük alternatiflerden biri olarak görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler