1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela’ya ABD’den petrol tazminatı talebi

Venezuela’ya ABD’den petrol tazminatı talebi

ABD'de bir mahkeme, Venezuela'nın yaptığı kamulaştırma nedeniyle zarara uğrayan ConocoPhilips'e 8,7 milyar dolar ödemesine karar verdi. 

Venezuela’ya ABD’den petrol tazminatı talebi

Enerji Günlüğü - ABD Mahkemesi, ABD'li petrol üreticisi ConocoPhillips'in Venezuela petrol varlıklarının 2007 yılında kamulaştırılması nedeniyle uğradığı zarar için Venezuela’nın 8,75 milyar dolar tazminat ödemesi kararı aldı.

ABD Mahkemesi, ABD'li petrol üreticisi ConocoPhillips'e Venezüella petrol varlıklarının 2007 yılında kamulaştırılması nedeniyle Dünya Bankası'nın Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözümü Merkezi’nin şirkete 2019’da verdiği 8,75 milyar dolar tazminatını uygulama emri gönderdi. Ödeme, Conoco'ya borçlu olunan tutara ek olarak en az 1 milyar dolarlık faizi de içeriyor.

VENEZUELA HÜKÜMETİ KARARI TANIMIYOR

ABD'nin başkenti Washington'da Bölge Mahkemesi Hakimi Carl Nichols, Venezuela'nın ConocoPhilips'e verdiği hasar nedeniyle 8,5 milyar dolar ödemesine ve 22 milyon dolarlık mahkeme masraflarını üstlenmesine karar verdi. 

Venezuela, mahkemenin gönderdiği celplere yanıt vermedi ve duruşmalara katılmadı. Venezuela hükümeti alınan bu kararın "adaletsiz" olduğunu ve uluslararası yasaların ihlali olduğunu açıkladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler