1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. VERİMDER’den ısı yalıtımı uyarısı

VERİMDER’den ısı yalıtımı uyarısı

VERİMDER, ısı yalıtımının enerji tasarrufunun en etkili yollarından biri olduğuna dikkat çekerek, ısı yalıtımı ile evimizi, çevremizi ve geleceğimizi koruyabileceğimizi açıkladı.

VERİMDER’den ısı yalıtımı uyarısı

Enerji Günlüğü - Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği – VERİMDER, 8-14 Ocak Enerji Verimliliği Haftası’na özel uyarılarda bulundu. VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz Enerji Verimliliği Haftası’na ilişkin yaptığı açıklamada ısı yalıtımının enerji verimliliği ve iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir araç olduğunu belirterek, “VERİMDER olarak, Enerji Verimliliği Haftası vesilesiyle, ısı yalıtımını daha fazla tüketicinin gündemine getirmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Enerji verimliliği konusunda bilinçli olmak ve ısı yalıtımı gibi önlemler alarak, evimizi, çevremizi ve geleceğimizi koruyabiliriz” dedi.

“BİNALAR KARBON SALIMININ YÜZDE 40’INDAN SORUMLU”

Dünya genelinde, binaların karbon salımının yüzde 40’ından sorumlu olduğunu kaydeden Korkmaz, “Yaşanan bu karbon salımının yüzde 80’i ise ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiden kaynaklanıyor. İklim krizinin önüne geçmeye çalışırken, ısı yalıtımı konusunda ciddi adımlar atılması gerekiyor. Yeni binalar ısı yalıtım hassasiyeti ile korunurken, mevcut bina stoklarının da ısı yalıtım ve enerji verimliliğiyle geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Isı yalıtımı, dünyamızı bekleyen küresel ısınma ve iklim krizi tehlikesiyle mücadelede büyük önem taşıyor. Çünkü ısı yalıtımı, binalarda fosil yakıt tüketimi ve karbon salımını azaltarak çevreye doğrudan katkı sağlıyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler