1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Verimlilik konusu sürekli gündem olmalı

Verimlilik konusu sürekli gündem olmalı

OSBÜK Enerji Müşaviri Mehmet Aslan, enerji verimliliği konusunun sektörde sürekli gündem olması gerektiğini söyledi.

Verimlilik konusu sürekli gündem olmalı

Enerji Günlüğü - OSBÜK Enerji Müşaviri Mehmet Aslan, enerji verimliliği konusunun sektörde sürekli gündem olması gerektiğini söyledi. 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Enerji Müşaviri Mehmet Aslan, Antalya Enerex Enerji Verimliliği ve Dönüşümü Fuarı dolayısıyla düzenlenen Enerex Antalya OSB Oturumu’ndaki sunumunda, enerji verimliliği konusunun sektörde sürekli bir gündem haline gelmesi gerektiğini söyledi. 

Sadece verimlilik odaklı projelerle %20’ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlanabileceğini kaydeden Mehmet Aslan, “25 Ocak’ta yayımlanan yönetmelikle beraber; artık endüstriyel işletmeler ve OSB’ler mutlak olarak enerji yönetim birimi kurmak zorunda. Yönetim birimleri, yatırım yapmadan neler yapılabileceğini ortaya koymalıdır. Enerji maliyetleri kontrol edilemez giderler değildir. Aksine işletmelerde en kolay ve en etkin şekilde yönetilebilecek giderler arasında yer alır. İşletmelerde enerji verimliliğini arttırarak enerji tüketimi azaltılabilir. Kısa sürede rakip firmalarla rekabet üstünlüğü sağlanabilir. Enerji tasarrufu, çoğu zaman büyük bir yatırım gerektirmez. Gerekli önlemler alınabilir, bu önlemlerin etkileri kısa sürede hissedilebilir. Minimum maliyetlerde enerji faturalarında %20’ye varan tasarruflar sağlanabilir. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğini gündemden düşürmemek ve farkındalık yaratmak lazım” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler