1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Verkor Fransa batarya tesisi için finansman sağladı

Verkor Fransa batarya tesisi için finansman sağladı

Verkor, sağladığı 2 milyar euronun üzerinde finansman ile Fransa’da yüksek performanslı, düşük karbonlu batarya hücreleri üretecek ilk dev fabrikasını kuracak.

Verkor Fransa batarya tesisi için finansman sağladı

Enerji Günlüğü - Fransız batarya üreticisi Verkor, Fransa'daki yüksek performanslı dev batarya fabrikasını başlatmak için 2 milyar eurodan fazla finansman sağladı.

Fransız düşük karbonlu batarya üreticisi Verkor yaptığı açıklamada, Fransa'daki yüksek performanslı dev batarya fabrikasını başlatmak için 2 milyar eurodan fazla finansman sağladığını duyurdu. Verkor, bu finansmanı yüksek performanslı, düşük karbonlu batarya hücreleri üretecek ilk dev fabrikasını kurmak için kullanacak.

Finansman, Verkor İnovasyon Merkezi'nde yeni üretim teknolojileri, yeni son teknoloji ürünler ve akü değer zinciri boyunca stratejik yatırımlar için devam eden teknolojik gelişmeleri hızlandıracak. Yapılan açıklamada, "Bu yatırım sadece Avrupa otomotiv endüstrisine düşük karbonlu bataryalar sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sürdürülebilir elektrikli mobilite ve enerji depolamada Avrupa egemenliğinin desteklenmesinde de önemli bir rol oynayacak" ifadesi yer aldı.

2025 yılına kadar faaliyete geçmesi beklenen dev fabrikanın ilk aşamada üretim kapasitesi yılda 16 gigawatt saat olacak. Macquarie Asset Management, Enerji Geçiş Çözümleri Fonu aracılığıyla, Renault Group, EQT Ventures, EIT InnoEnergy, Sibanye-Stillwater ve SPI yatırım fonu gibi diğer finansman ortaklarıyla birlikte projenin baş yatırımcısı konumunda. 

Önceki ve Sonraki Haberler