1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Vertabim, en hızlı büyüyen LED markası oldu

Vertabim, en hızlı büyüyen LED markası oldu

Enerji Günlüğü - Verbatim, dünyanın en hızlı büyüyen LED lamba markası oldu. Şirketin LED ürünlerden elde edilen satış gelirinin 2015 yılı itibariyle...

Vertabim, en hızlı büyüyen LED markası oldu

Enerji Günlüğü - Verbatim, dünyanın en hızlı büyüyen LED lamba markası oldu. Şirketin LED ürünlerden elde edilen satış gelirinin 2015 yılı itibariyle Verbatim'in en önemli ürün kategorisi haline gelmesi bekleniyor. 1969 yılından beri veri depolama teknolojileri alanında hizmet veren Verbatim, artık Mitsubishi Chemical Corporation (MCC) tarafından sağlanan temel teknolojilere LED üretimi yapıyor. İyileştirilmiş ilk LED lamba serisini 2010 yılında piyasaya süren şirket, LED ürün portföyünü de zamanla genişletti. Şirketin ürün yelpazesi, aydınlatma tasarımı uzmanlarını, mimarları ve tesis yöneticilerini hedefleyen 50'yi aşkın ürün içeriyor.

 

AB'NİN AKKOR LAMBA YASAĞI VERTABİM'E FIRSAT YARATACAK

Mitsubishi Chemicals’ın bir parçası olan Mitsubishi Kagaku Media şirketinin Başkanı ve CEO'su Dick Hoogerdijk, “Verbatim, akkor ampuller ve bu ampullerin üretimine ve ihracatına yönelik AB yasağı nedeniyle bu yıl LED lambalarına olan talebin büyük ölçüde artacağını öngörüyor. Avrupa aydınlatma piyasasına 2012 yılında gerçekleştirilen LED yayılımı yüzde 15 olup, bu da 2.3 Milyar euroya eşdeğer. Yeni McKinsey araştırması 2020 yılında müstakil evlerdeki tüm lambaların yüzde 60'ının ve tüm armatürlerin yüzde 62'sinin LED teknolojisine dayalı olacağını tahmin ediyor, bu da 8.4 milyon euroluk bir piyasa değeri anlamına geliyor. Avrupa'daki toplam LED piyasasının 2020 yılında 17 milyar euro şeklinde bir büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler