1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Vertiv, RISE İş Ortaklığı Programı’na katıldı

Vertiv, RISE İş Ortaklığı Programı’na katıldı

İşbirliği, veri merkezlerinde ısının yeniden kullanımı veya alternatif güç kaynakları gibi sürdürülebilir çözümler geliştirmeye yardımcı olacak.

Vertiv, RISE İş Ortaklığı Programı’na katıldı


Enerji Günlüğü - Dijital altyapı ve süreklilik çözümleri sağlayıcısı  ABD merkezli Vertiv, İsveç’in RISE Araştırma Enstitüsü  ile iş ortaklığına gitti. Ortaklık, veri merkezlerinde ısının yeniden kullanımı veya alternatif güç kaynakları gibi sürdürülebilir çözümler geliştirmeye yardımcı olacak.

İsveç devletine ait olan ve AB fonları tarafından da desteklenen RISE’daki veri merkezi araştırması İsveç’in Luleå kentinde yer alıyor. Üniversiteler, sanayi ve kamu sektörüyle iş birliği yapan RISE, genel olarak endüstrinin rekabet gücünü ve yenilenmesini güçlendirerek sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla endüstriyel araştırma ve inovasyon gerçekleştiriyor. Vertiv, veri merkezi sistemleri teknolojileri için platin düzeyinde girdiği bu iş ortaklığı programına dahil olarak; Facebook, Ericsson, Vattenfall, ABB, LTU ve Norrbotten bölgesi gibi kurucu ortaklar arasına katılmış oldu.

Vertiv, RISE ile iş ortaklığı aracılığıyla; çalışma sonuçlarına ve uzmanlara erişim sağlayan bir veri merkezi test ortamı olan Altyapı ve Bulut Araştırma ve Test Ortamı’nın (ICE) yanı sıra RISE tarafından ortaya konulan yayınları ve uygulamaları destekleyecek, küçük araştırma ve geliştirme çalışmalarına katılacak.  

İş birliğinde ortaklara sağlanan en önemli değerlerden biri; veri merkezi modülleri, iklim ve ısı kutuları, rüzgar tünelleri, edge ve sıvı soğutma test yataklarından oluşan büyük ölçekli test ortamı ile simülasyonları ve kavramları; veri toplama ve analiz için uygulanan gösteriler ve testler noktasına götürme yeteneği olarak öne çıkıyor. 

Vertiv CTO’su Stephan Liang, konuyla ilgili olarak, “RISE, uygulamalı araştırmalarda teknoloji liderliğini üstleniyor. Bu da onları Vertiv için mükemmel bir iş ortağı yapıyor. Bu iş ortaklığı, endüstriyi sürdürülebilir büyük ölçekli bulut veri merkezleri, kurumsal ve edge uygulamalarda yeni bir çağa yönlendirmemize yardımcı olacak” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler