1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vestas 3 MW`lik rüzgar platformunu tanıtacak

Vestas 3 MW`lik rüzgar platformunu tanıtacak

Enerji Günlüğü - Rüzgar türbini üreticisi Vestas, 3 MW platformu’nun yeni ürünlerini tanıtmak üzere, ICCI - Uluslararası Enerji Fuarı ve Konferansı'na...

Vestas 3 MW`lik rüzgar platformunu tanıtacak

Enerji Günlüğü - Rüzgar türbini üreticisi Vestas, 3 MW platformu’nun yeni ürünlerini tanıtmak üzere, ICCI - Uluslararası Enerji Fuarı ve Konferansı'na katılıyor. 

Vestas'tan yapılan açıklamada, Şirket'in düşük, orta ve yüksek hıza sahip rüzgar sahalarını kapsayacak şekilde genişletilerek daha iyi performans için optimize edilen ve V112-3.0 MW teknolojisi üzerine inşa edilen V112-3.3 MW, V117-3.3 MW ve V126-3.3 MW rüzgar türbinlerini içeren 3 MW platformunu, Türkiye pazarına da tanıtmak üzere ICCI Uluslararası Enerji Fuarı ve Konferansı'nı tercih ettiği belirtildi.

Açıklamada, 604 MW rüzgar kapasitesine sahip rüzgar türbini tedariği ile 1984 yılından bu yana Türkiye’de aktif olarak çalışan Vestas'ın, sürekli olarak optimize edilen teknolojik çözümlerinin yeni tanıtılan 3 MW platform ürünleri için de geçerli olduğu vurgulandı.

Açıklamaya göre 3.3 MW rüzgar türbinleri, V117-3.3 MW için bağlantı bölümü genişletilmiş kanat ve V126-3.3 MW için yapısal hücre sistemli kanat ile V112-3.0 MW modelinin daha önce tecrübe edilmiş teknolojisine sahip. Bu türbinler, Türkiye’deki orta ve düşük rüzgar hızlı sahalarda geçmişe oranla çok daha karlı bir şekilde verim sağlama iddiası taşıyor.

DOĞRU ZAMANDA DOĞRU TEKNOLOJİ

Vestas Türkiye Genel Müdürü Olcayto Yiğit konuyla ilgili şunları ifade etti:

"Türk müşterilere ve ICCI katılımcılarına sunacağımız yeni ürünler, Vestas’ın müşterilerini rüzgar yatırımlarında doğru zamanda doğru teknolojiyle daha fazla desteklemeye yönelik çabalarının sonuçlarıdır. Türkiye’nin rüzgar enerjisi konusunda gelişmesini destekliyoruz ve ülkenin bu konudaki büyük potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik kararlılığımızı güçlendirmek için buradayız."

VESTAS'TAN FUAR ZİYARETÇİLERİNE ÖZEL

Fuar kapsamında, 24 Nisan saat 16:30 ila 18:00 saatleri arasında Vestas Kamu İlişkileri biriminden stratejik proje yöneticisi Preben Holth Skatvedt "Türkiye’de rüzgar gücünün desteklenmesi: İşbirlikçi Model" başlıklı bir konuşma yapacak. Bir sonraki gün ise Vestas Türkiye Teknoloji Müdürü Marios Zangas saat 10:30’dan 12:00’ye kadar "Kanıtlanmış Teknolojilerin Gelişimi" konulu bir sunum yapacak.