1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vestas dünyanın en büyük rüzgar türbinini üretti

Vestas dünyanın en büyük rüzgar türbinini üretti

Danimarkalı Vestas, denizüstü rüzgar santrallerinde verimliliği arttırıp maliyetleri azaltacak 115,5 metre kanat uzunluğunda ve 260 metre yüksekliğinde 15 MW’lık dünyanın en büyük rüzgar türbinini üretti.

Vestas dünyanın en büyük rüzgar türbinini üretti

Enerji Günlüğü - Danimarkalı Vestas, denizüstü rüzgar santrallerinde verimliliği arttırıp maliyetleri azaltacak 115,5 metre kanat uzunluğunda ve 260 metre yüksekliğinde 15 MW’lık dünyanın en büyük rüzgar türbinini üretti.

Karasal rüzgar enerjisi santrali kurulumlarında liderliği elinde tutan Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas, denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinde de liderlik için önemli bir adım attığını açıkladı. Vestas 15 MW kapasiteli yeni V236 model rüzgar türbinini tanıttı. 

Vestas yaptığı açıklamada, türbinin kanat genişliğinin 115,5 metre ve yüksekliğinin de 260 metre olduğunu belirtti. Yüzde 60'ın üzerinde bir kapasite faktörüne sahip türbinin kanatlarının süpürdüğü alan 43.000 metrekareyi aşıyor. Bu da dünyanın en büyük etki alanı anlamına geliyor. 

YILDA 20 BİN HANENİN İHTİYACI KADAR ELEKTRİK ÜRETECEK

Türbin yılda yaklaşık 80 GWh elektrik üretecek. Bu da yaklaşık 20 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Ayrıca temiz enerji üretimi sayesinde 38.000 tondan fazla CO2 tasarrufu sağlanacak. Bu tasarruf, her yıl 25 bin binek otomobilin trafikten çıkarılmasına eşdeğer. Türbinin ilk kurulumunun 2022 yılında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler