1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Vestas Türkiye yatırımlarına devam edecek

Vestas Türkiye yatırımlarına devam edecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'de yaklaşık 1,3 GW kurulu kapasitesi bulunan Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas, Türkiye yatırımlarına devam...

Vestas Türkiye yatırımlarına devam edecek

Enerji Günlüğü - Türkiye'de yaklaşık 1,3 GW kurulu kapasitesi bulunan Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas, Türkiye yatırımlarına devam edecek.

2008 yılının Ocak ayında kurulan Vestas Türkiye’nin toplam yaklaşık 1,3 GW kurulu kapasitesi bulunuyor. İlk rüzgar türbininin Türkiye'ye geldiği 1984 yılından bu yana sektörde faaliyetlerde bulunan şirket Türkiye yatırımlarına devam edeeğini açıkladı. Şirketin Türkiye genelinde üç ana depo ve servis merkezi ile beraber birçok hizmet noktası bulunuyor. 

2016'DA GELİR VE YATIRIMLAR ARTTI

Danimarka merkezli rüzgar türbinleri üreticisi Vestas, rüzgar türbini siparişlerindeki artış ve sektördeki büyümenin de etkisiyle 2016 yılını başarılı finansal sonuçlar ve faaliyetlerinde artışla tamamladı. Şirket, 2016’da 41 milyar TL’ye yakın kazanç elde ederken, yılı yüzde 13,9’luk faiz ve vergi öncesi karla kapattı. Vestas’ın toplam yatırım tutarı da 2,5 milyar TL oldu. 2015 yılında 8 bin 943 MW olan rüzgar türbini sipariş alımları 2016 yılında artarak 10 bin 494 MW'a yükseldi. 

2017 yılında 1,4 milyar TL yatırım yapmayı planlayan Vestas’ın kazanç tutarının 40 milyar TL’ye yakın olması, vergi ve faiz öncesi karlılığın da korunması bekleniyor. 

SİPARİŞLERDE REKOR YIL 2016

Vestas'ın yıllık performansını değerlendiren Vestas Grup Başkanı ve CEO'su Anders Runevad, "Vestas 2016 yılında hasılat, EBIT marjı, net kar, serbest nakit akışı, sipariş alımları ve biriken siparişler açısından rekor bir yıl geçirdi. Teslimatlar yıllık bazda yüzde 29'u aşarken, maliyetleri sıkı bir şekilde kontrol etmeye devam ettik. Faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerin bu sonuçlarda katkısı var. Bu sonuçlarla Vestas’ın küresel gücünü ortaya koymaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler